ZT Safety Systems med ny säkerhetssele för tyska brandkåren

ZT Safety Systems är ett företag som tillverkar säkerhetsselen Zero Trauma (ZT). De har nyligen inlett ett samarbete med Bristol Uniforms för att lansera en ny integrerad sele inför Interschultz show for fire and emergency equipment i tyskland.

Den nya säkerhetsselen är utformad som en permanent insydd del i brandkårens arbetsbyxor. Den fungerar på samma sätt som företagets ordinarie sele – den dämpar kraften från ett fall genom att belasta benen utan några remmar i ljumsken. På så sätt förhindrar man skador i ljumske, skrev och ryggrad som annars kan uppstå av ett fall. Efter ett fall är personen i en sittande position, vilket tar bort risken för skador när man hänger i selen.

Andra fördelar är bland annat minskad belastning på selens förankringspunkt, särskilt när den används tillsammans med stötdämpande upprullningsanordning. Eftersom selen är inbyggd i arbetsbyxorna sparar man också tid som annars måste läggas på att få på sig och fästa den ordentligt.

ZT arbetar nu också med Bronto Skylift för att ta fram särskilt anpassade säkerhetsselar och arbetskläder för deras tekniker och personal.  

Bilden är lånad från tidningen vertikal.net.