Mittia Skogstransport 2015 – Nordens största fackmässa inom skogstransport

Fredagen den 14 augusti anordnas Mittia Skogstransport i Ljusdal – en av Sveriges skogstätaste regioner. Den här mässan anses av många vara den absolut viktigaste mötesplatsen inom branschen för skogstransport. Här får branschverksamma möjligheten att både ställa ut och upptäcka den senaste tekniken och de bästa innovationerna inom området, och dessutom erbjuds ett utmärkt forum för yrkesmänniskor och företag att knyta nya kontakter.

Som en "renodlad fackmässa" ser Mittia till att mässan helt och hållet fylls av rätt besökare från skogstransportbranschen. Detta blir den åttonde gången som Mittia anordnas sedan den första mässan gick av stapeln 1999. Den marknadsförs exklusivt i relevant branschpress, och aktörer erbjuds inbjudningskort som kan skickas ut till kunder.

Mässan till stora delar anordnas utomhus erbjuder den ett perfekt landskap för levande demonstrationer av ny teknik. Till området hör också en stor mässhall för montrar dit utställare kan anmäla sig. Årets mässa kommer behandla en särskilt tung fråga som förekommer allt oftare inom området – frågan om höjd bruttovikt för transporter  till mellan 74 till 92 ton. Detta är något som till exempel Skogsindustrierna har drivit hårt på den senaste tiden, och skriver på sin hemsida:

"Det är hög tid att den svenska regeringen ändrar trafikförordningen och höjer bruttovikten till 74 ton. Denna ändring skulle sänka utsläppen, minska transportkostnaderna och antalet lastbilar på våra vägar. Samtidigt ökar trafiksäkerheten och Sveriges konkurrenskraft."

Mässan pågår melland 14 och 15 augusti i Ljusdal. Och fredagen avslutas med Nordens största branschfest, där företagare, kunder, kollegor och andra besökare kan umgås med god mat och dryck och gemensam underhållning. Mer information för utställare och besökare, samt möjlighet att köpa  biljetter, finns tillgängligt på mittia.com

Relaterad läsning: Mässa för skogsbranschen i Vaggeryds skogar